به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه، دکتر سید محمود میرخلیلی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در کرسی علمی ترویجی با عنوان مبانی سیاست جنایی اسلام و ایران در جرایم علیه تمامیت جسمانی برگزار شد، به عنوان ناقد گفت: سیاست جنایی باید با یک رویکرد علمی به دنبال این باشد که آمار را حتی تا یک درصد کاهش دهد.
وی افزود: باید بررسی شود که آیا آموزههای اسلامی برای کاهش جرایم خشونت بار و جرایم علیه تمامیت جسمانی به دنبال قصاص، دیه یا تعزیر است یا اینکه با تکیه بر جامعه اخلاق مدار و مبتنی بر مکارم اخلاقی مشکلات را حل و آمار را کاهش میدهد.
این استاد دانشگاه، خاطرنشان کرد: سیاست صحیح و درست باید استخراج شود همچنین سیاست جنایی نیازمند بیان مبانی، نقد و تحلیل میباشد.
وی یادآور شد: باید میان ایران و اسلام تثبیت صورت گیرد؛ مبانی ایران و اسلام به طور جدا بیان شود.
میرخلیلی گفت: سیاست جنایی ما در حال حاضر، یک سیاست غیر اسلامی میباشد، زیرا زندانهای کشور از توده مردم پر شده است.
وی اظهار داشت: یکی از عوامل خشونت گرایی، ناامید شدن افراد جامعه از طبقه حاکمیت است.
عضو هیئت علمی دانشگاه تهران با اشاره به سخنی از گاندی خاطرنشان کرد: مهار کردن جامعه از فساد مانند تمیز کردن پله است که میبایست از بالا شروع کرد.
وی افزود: سیاست جنایی اسلام در واکنش علیه جرایم بسیار محتاط است؛ مجازات را ذاتاً یک امر شر میداند. استفاده حداکثری از رویکردهای موازی با اوامر، مبتنی کردن جامعه بر مبانی فرهنگی و اخلاقی از راهبردهای مناسب در زمینه سیاست جنایی میباشند.